Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен се срещна с лидерите на Чехия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е се срещна в Прага с президента на Чехия Петър Павел и с премиера Петър Фиала, заяви чешката организация ЧТК.

По време на срещата с Петър Павел двамата са обсъждали  ситуацията в Украйна, връзките със Съединени американски щати и с Китай, политиката в региона на битката с климатичните промени и въпроса за независимостта на Европейски Съюз в региона на главните първични материали.

Преди това с Петър Фиала Фон дер Лайен е обсъждала енергийни планове и националния проект за стопански напредък, с помощта на които Чехия има желание да ускори самодостатъчността си в енергийната сфера, заяви Фиала. Двамата са говорили и за настоящи политически европейски и международни тематики. 

Европейска комисия на следващия ден ще предложи законопроект за производството на муниции в Европейски Съюз, заяви още председателят на Комисията  по време на визитата си в чешката столица, съобщи ТАСС.

Говорейки за представянето от Европейска комисия на следващия ден на новия закон за произвеждане на муниции в Европейски Съюз, Фон дер Лайен сподели, че би трябвало да се форсира производството на муниции на континента, тъй като те са нужни неотложно на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР